Informatie

Villa Sterappel en haar bewoners

Perenboom
Initiatiefnemer van Villa Sterappel is Michaël Heijting. Michaël heeft een droom. Hij wil graag met zijn ouder wordende ouders, zijn jongste zoon Frederik en enkele anderen samenwonen in een huis met een grote tuin. In die tuin zou een perenboom moeten komen te staan, waaronder zijn vader dan rustig een pijpje kan roken. In de wijk Vossenpels (onderdeel van plantjevlag) kan hij zijn droom laten uitkomen.

Steeds concreter
Samen met architect Frank Willems uit Nijmegen bedachten de toekomstige bewoners hun Villa Sterappel. Opdrachtgever en eigenaar van de villa wordt de Nijmeegse woningbouwvereniging Talis. Woningbouwvereniging Gelderland (wbvg), een organisatie die gespecialiseerd is in verhuur aan groepen en andere kleinschalige projecten, begeleidt ons tijdens het proces van tekenen, besluitvorming en de uiteindelijke bouw. De aannemer is Stef Cuppens. Inmiddels heeft zich ook een aantal medebewoners aangediend en krijgt Villa Sterappel steeds concreter vorm.
De bouw is juni dit jaar gestart en de planning is dat het in februari 2017 af is.
Het huis heeft negen kleine en iets grotere zelfstandige wooneenheden, geschikt voor één tot drie personen.

Wie zijn wij?

Michaël, tuinman, 53 jaar. Ik droom al mijn hele leven van vormen van gezamenlijk wonen. Heel bijzonder dat er in dit  project veel van gerealiseerd wordt!

Frits Heijting, vader van Michaël, echtgenoot van Gutje, voormalig scheikundeleraar en pastor.

Gutje Heijting, ook van voor de oorlog, moeder van Michaël. Ik houd van koken, naaien en dingen samen met anderen doen, zoals zingen en volksdansen.

Iwan Gutter, broer van Gutje. Ik houd van knutselen en van doe-het-zelven met anderen samen, ik heb een computerverleden.

Loes Vossen 60++, pianostemmer(zzp’r) Wat een geluk om te kunnen wonen in een omgeving waar veel initiatieven ontplooid worden door enthousiaste mensen en waar je je eigen bijdrage ook nog kunt leveren!

Lotte de Schouwer, 29 jaar. ‘Een vredige groene plek met veel ruimte voor creativiteit, samenzijn, delen en maken: zo zie ik Villa Sterappel voor me!’

Frederik Haiber, 18 jaar,  klaar met de middelbare school en gaat een studie doen,  beheerder web site Villa Sterappel.

 

Wat willen wij?

De bewoners van Villa Sterappel hebben de wens samen te leven met respect voor ieders eigenheid. We zijn geenszins van plan elkaars deur plat te lopen, maar zo nodig hebben we wel degelijk oog en oor voor onze medebewoners. Een goede buur is soms immers beter dan een verre vriend.

Wachtlijst
Heb je interesse om ook in Villa Sterappel te wonen? Stuur een mailtje en we sturen je verdere info over onze procedure en de werking van onze wachtlijst. We zouden graag vast eerst kennis willen maken.
Om de juiste balans te houden, zijn we nu specifiek op zoek naar mensen die jonger dan 45 jaar zijn, interesse hebben in een van de kleinere appartementen en mee willen en kunnen organiseren en bouwen.

Mailinglist
Heb je geen interesse om te wonen, maar wel belangstelling in de voortgang van dit project? Neem contact met ons op en we plaatsen je op onze mailinglist. Je ontvangt dan bericht zodra we nieuws te melden hebben.

bouwfilmpje tot nu toe